Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bort med Ulvskog!

Annons

Nu, då det ska bli val dyker den så kallade dalariksdagskvinnan Marita Ulvskog upp i Dalarna. Var har hon varit i tre år och vad har hon gjort särskilt för oss här i länet?

Jag håller med Erik Norelius att det ska vara dalfolk på listorna, det är aldrig bra med människor som inte har rötter och som inte lever och betalar skatt i länet.

Vi har en landshövding som pendlar och aldrig blivit, eller lär bli, boende här. Vi har en högskolerektor som pendlar. Vi har en chef för Dalateatern som inte bor här.

Och Marita Ulvskog har väl aldrig betalat en enda krona i skatt till Dalarna? Det ska vara dalfolk på riksdagslistorna.

Kd har väl också fått en boende i Stockholm överst på sin dalalista, men vi socialdemokrater i länet bör ta strid för att inte ha Ulvskog med.

Hon har ju så många erbjudanden från andra län, läste jag, och då tycker jag att saken är löst. Det finns väl så många sossar att vi klarar av att fylla en riksdagslista.

Vi konkurrerar med dalanamn som moderaten Rolf Gunnarsson och centerns Kenneth Johansson. Tror ni att dessa partier skulle acceptera en pendlande stockholmare överst? Svaret är nog ett givet nej.

Bort med Ulvskog från dalalistan.

DAVID SWING METALLPENSONÄR

Mer läsning

Annons