Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänges lucia tackar sin mormor

/
  • Borlänges lucia 2011, Josefin Sars, berättar att alla luciakandidater fick lära sig luciaversen utantill.
  • Det blir ingen sovmorgon för lucia och hennes tärnor i dag, redan klockan 6:15 är det första framträdandet.

I fredags kröntes Josefin Sars till Borlänges lucia 2011. I dag, på luciadagen, har hon och hennes tärnor fullt upp.

Annons

Det var en mycket glad 18-åring som i fredags fick ta över rollen som Borlänges lucia efter sin föregångare Nicole Skoglund. Josefin Sars berättar att det var en mycket oväntad, men tacksam vinst.

– Det var min mormor som anmälde mig, så det är tack vare henne jag vann. Jag har inte riktigt fattat vad det här betyder än, jag är bara väldigt glad.

Hon berättar att hon och de övriga luciakandidaterna har haft fullt upp den senaste tiden. De har inte bara övat på verser och låttexter, utan även visat upp sig för allmänheten.

– Under julskyltningen i Borlänge centrum åkte vi på ett lastbilsflak mellan Kupolen och Centrum för att visa upp oss. Det var kallt, men kul!

Josefin går andra året på Soltorgsgymnasiet i Borlänge. På fritiden tränar hon på Friskis & Svettis, umgås med sina vänner och sjunger i Forssaängkören. Att sjunga i kören har gett henne ett plus i kanten i luciatävlingen. Innan röstningen påbörjades hölls en uttagning där alla sökande fick göra ett röstprov.

– Alla våra kandidater har fått gåvan att ha väldigt vackra sångröster, konstaterade pastor Dagmar Norgren innan det stora avslöjandet under kröningen.

Josefin beskriver sig själv som en glad, nyfiken och energisk 18-åring som alltid har ett leende på läpparna.

– Jag tror att mina vänner skulle säga att jag är snäll också, eller jag hoppas åtminstone det, säger hon och skrattar.

En annan rolig sak som de flesta kanske inte vet om lucian, är att hon i början av sommaren kom hem till Sverige efter ett år som utbytesstudent i USA.

Även där sjöng hon i skolans kör, så ett stort musikintresse finns utan tvekan hos Josefin.

– Jag kan spela fiol också, men jag har slutat ta lektioner.

Josefin och hennes tärnor har under dagen ett fullspäckat schema. På lite mer än tolv timmar ska de besöka 19 platser runt om i Borlänge, bland annat kommer de klockan 18:00 befinna sig i Kupolen Köpcentrum.

– Dit är alla som vill se oss välkomna!

SIGNE SVORÉN

Mer läsning

Annons