Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängebor anhållna för våldsam indrivning

Annons

Rån, dödshot och misshandel.

Ouppklarade affärer mellan ungdomar i Leksand och Borlänge urartade i helgen.

Två Borlängeynglingar sitter nu anhållna misstänkta för att ha försökt driva in en skuld i Leksand.

Hur många personer som är inblandade och vad det egentligen rör sig om är oklart. Men polisen utreder just nu varför minst två personer från Borlänge i helgen åkte till Leksand och hotade en person till livet, stal dennes mobiltelefon och misshandlade en annan leksing.

Helt klart är i alla fall att Borlängeungdomarna ansåg sig ha en skuld att driva in i Leksand och därför tvingade man in en 16-årig leksing i en bil och körde honom från centrum till Statoil natten mellan söndag och måndag.

Två personer hotade honom där till livet med basebollträn och rånade sedan 16-åringen på dennes mobiltelefon.

En 17-åring och en 22-åring från Borlänge anhölls i går misstänkta för brotten som rubriceras som olaga hot. De är även misstänkta för fler brott.

Ytterligare en Leksandsbo har anmält att han vid samma tidpunkt som 16-åringen varit vid Statoil, och att han också blivit misshandlad.

Misshandeln har bestått i flera knytnävsslag mot ansiktet samt ett knä i magen.

Polisens utgångspunkt i utredningen är att dessa två händelser är kopplade till varandra, liksom den anmälan om dödshot som en 20-årig leksing gjort.

Enligt polisanmälan har 20-åringen på söndagen mellan klockan 16.30 och 21.00 fått flera telefonsamtal där en okänd person hotat honom till livet.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons