Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnarna i Talang 2007 är korade

/
  • Vinnare i Talang 2007. Det blev borlängebandet Dedam som slutligen kammade hem segern i BT´s talangtävling. Rockgrabbarna vann en spelning på Peace & Love´s scen Karneval, på Sveatorget.

Annons

Vid lunchtid på lördagen fick de som tagit sig till Sveatorget chansen att hylla Mando Diao, som erövrat både Rockbjörn och Guldmick under året som gått.

Efter denna storslagna inledning var det dags för final i Talang 2007. Årets nya stjärnskott skulle göra upp om segern.

Och juryn fick det hett om öronen, lördagens final var jämn.

- Vi har haft många bra bidrag, men jag tycker ändå att det var de allra bästa som faktiskt gick vidare till final, säger Åsa Kers, projektledare för talangtävlingen.

Två bidrag fångade juryns tycke lite extra och fick lika många poäng: Singer/songwritern Jennie Ståbis från Orsa, och rockbandet Dedam från Borlänge.

Det var dock rockgrabbarna med sina hårda gitarrer som kammade hem flest 12-poängare, och som därför knep förstaplatsen i årets tävling.

Juryn glänste denna gång lite extra, med riktiga branschhöjdare. Bland de som fastnade för Dedam fanns bland annat Alice Coopers tidigare gitarrist Ryan Roxie och Rebecka Johansson från Universal publishing.

Motiveringen lydde som följer: "Stark närvaro och solid trummis. Ett trevligt och samspelt gäng med en mycket bra sångare".

Killarna i Dedam spelade två vinnarlåtar och fick därefter artistkort om halsen - de vann nämligen en spelning på Karnevalscenen under festivalen samma eftermiddag.

- Det känns fett bra, det är jävligt kul! sade grabbarna efter segern.

Olle Hedenström, Jannis (som redan kör på artistnamn), Ola Swärd och Robert Hanse går alla fyra på rockhögskolan Boomtown i Borlänge.

Lördagens spelningar blev nummer tre och fyra på årets Peace & Love-festival. Dedam spelade nämligen även under temadagarna, både på Förspelet och på Kickoffen.

Så om man ska förlita sig på framgångskurvan, då är det garanterat inte sista gången rockbandet Dedam är i rampljuset.

Mer läsning

Annons