Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verksamhet flyttar till Söderhamn

/
  • Stor oro. I Borlänge har beskedet om flytten medfört en nedgång i verksamheten. Mats Matsson, facklig representant, säger att många är oroliga.

Annons

Om fyra år försvinner skattekontoret i Borlänge. 70 personer jobbar idag i verksamheten. Kvar blir ett servicekontor med 1-3 anställda.

Ingen personal ska sägas upp. Verksamheten i Dalarna koncentreras till två skattekontor - i Falun och Borlänge. I övrigt blir det betydligt mindre servicekontor i Borlänge, Ludvika och Avesta.

Mats Matsson säger att det blivit en nedgång i verksamheten efter beskedet:

- Man är orolig och bekymrad, då mår man inte bra.

Mats Matsson menar att uppgifterna om att ingen mister jobbet är en sanning med modifikation. I Borlänge jobbar fem personer med fastighetstaxering, lika många i Falun.

- Den verksamheten koncentreras till Söderhamn. Det är flytt som gäller för dem. Konsekvensen kan bli att man blir uppsagd om man inte flyttar. Man får hoppas att arbetsgivaren erbjuder annat arbete så att de kan vara kvar.

Den fackliga kritiken mot den nya organisationen är omfattande.

- Det har gått alldeles för fort. Det är dåligt utrett och det säger sig självt att servicen försämras. Det kan alla förstå.

Matsson säger att de försök som pågår med servicekontor borde ha utretts, innan man går vidare med den här inriktningen. Alla anställda i Borlänge är dock inte negativa.

- För de som bor i Falun är det här inget problem. Det kan också tyckas som att det inte är långt att pendla till Falun. Men många som jobbar här bor utanför Borlänge och pendlar redan hit.

Mer läsning

Annons