Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårstädning i Folkets park

/
  • Snyggar till. Kenneth Engelin, Alexander (vill ej uppge sitt efternamn), Daniel Henriksson och Ulf Åhman är kvartetten som den senaste tiden sett till att Folkets park fått sig en ansiktslyftning.

Annons

Våren har kommit och med den har vårstädningen av Borlänge Folkets park inletts. Ris och löv kratts till högar, grus sopas undan och vattenbassänger görs ren.

- Vi har egentligen hållit på med parkstädning av och till hela vintern, berättar Ulf Åhman som bland annat sett till att bassängen invid utescenen nu ska porla och brusa igen.

- Den har varit avstängd i flera år, men nu har vi har rensat den från mängder med smuts och skräp och snart ska här rinna vatten igen. Likaså ska vi snart flytta en del buskage samt gräva om sanden i beachvolleyplanen så den blir mjukare och mindre packad, tillägger han.

Men även om Ulf Åhman och hans ungdomar ser till att hålla parken i skick så jobbar de ofta i motvind.

- Tyvärr är det mycket vandalisering inne på parkområdet, inte minst klotter och krossade flaskor. Tyvärr finns de några få ungdomar som förstör för alla oss andra. Nu har vi i alla fall, börjat med kameraövervakning av delar av parken och kanske det hjälper, suckar Åhman.

- I grund och botten är det en fin park vi har, det gäller bara att den sköts om ordentligt, avslutar han.

Mer läsning

Annons