Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdcentral i Borlänge nominerad till pris

Vårdcentral Jakobsgårdarna har nominerats till utmärkelsen Guldskalpellen som delas ut av Dagens Medicin.

Annons

Guldskalpellen delas ut till en någon som utvecklat och förbättrat vården. Vårdcentralen i Jakobsgårdarna är nominerad med motiveringen:

"Genom projektet har vårdcentralen blivit mera tillgänglig för alla patienter och samtidig ­lyckats få till ett bättre patientflöde med patienten i cent­rum. Detta med minskade ekonomiska resurser. Läkarbesöken har minskat genom omfördelning av befintliga resurser. En stödläkarfunktion har inrättats, samt två joursjuksköterskor och en undersköterskemottagning. Sorteringsguiden ”Primärsvårdstriage, en sorteringsguide” används."

Läs mer: Inte längre godtycke vilka som får läkartider: Här är vårdcentralen som sorterar patienter efter behov.

Läs också: Gravida blev starkare av D-vitamin - Borlängekvinnor i studie som väcker internationellt intresse

Vårdcentralen i Jakobsgårdarna en av de 48 vårdinrättningar i landet som är nominerade till Guldskalpellen. Arkivbild.

Dagens Medicin skriver att arbetsbelastningen på vårdcentralen är jämnare och samarbetet mellan olika typer av personal fungerar betydligt bättre.

Sjukfrånvaron ska även ha minskat i alla personalgrupper och väntelistan på patienter som inte blev kallade enligt planering har minskat från 341 till noll. Antibiotikaanvändningen ska även ha minskat med 23 procent.

– Det är väldigt kul att Dagens Medicin ser och uppmärksammar vilket bra arbete som görs på våra vårdcentraler, i det här fallet Vårdcentralen Jakobsgårdarna. Vårdcentralen har med ett förändrat arbetssätt kunnat få till ett bättre patientflöde och gett ökat utrymme för patienter med kroniska svåra sjukdomar. Deras exempel på hur vården kan förbättras och samtidigt göras mer jämlik kan spridas och användas i många verksamheter, säger Elin Norén (S), ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

Här är hela listan på nominerade till Guldskalpellen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons