Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utställarna struntade i städningen

/

Annons

När årets Peace & Love summeras lär det bli den närmast exempellösa nedskräpningen som är det bestående minnet för Borlängeborna. Men allt skräp ska inte skyllas på ungdom och festivaldeltagare.

Längs Ovanbroparkeringens södra del fanns under festivaldagarna en rad organisationer, företag och politiska partier på plats för att informera och göra reklam. De höll till i partytält längs trottoaren som skiljer parkeringen från Liljeqvistska parken och till tälten hade de släpat hela soffor, bord, fåtöljer, stora plåtskyltar och banderoller. Saker som lämnats åt sitt öde när festivalen slutade.

- Vi har fått städa undan hela soffgrupper och massor av annat skrot och skräp som t ex Byggnads Dalarna, Dalademokraten och socialdemokraterna tydligen inte tyckte de behövde ta rätt på. Man tycker ju att dessa borde föregå med gott exempel, säger Tommy Hvenström, själv aktiv socialdemokratisk politiker.

- Man skäms faktiskt över partiet. Det här är riktigt dåligt. Pinsamt är det ju också för Dalademokraten som skrivit en hel del om nedskräpningen, konstaterar han.

Mer läsning

Annons