Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utebliven information en miss

/

Annons

Kommunledningen med Nils Persson (s) och kommundirektör Lars Ivarsson samt evenemangschef Håkan Rystedt har rest till skid-VM i Sapporo. Detta för att på plats studera genomförandet av VM.

Japanska Sapporo arrangerar årets skid-VM, och tävlingarna inleds idag torsdag. På plats finns delegationen från Falun och Borlänge. De stannar i fem dagar och ska främst titta på ekonomi, arenor och organisation. Marknadsföringen av Falun-Borlänges kommande VM-ansökan ska också påbörjas.

Kommunalrådet Leif Lindström (v) får läsa om Japanresan i tidningen. De gör honom upprörd. Lindström menar att ärendet hanterats felaktigt då inte övriga partier i kommunledningen informerats. Han är kritisk och tycker att han som kommunalråd borde veta om sådana här saker.

Kommunalrådet Kenneth Persson (s) säger att sådana här resor ska förankras politiskt, och att det måste ha skett en miss i det här fallet.

– Vi får titta på det och rätta till det. Sådant här ska förankras, det har väl missats den här gången, menar Kenneth Persson.

Mer läsning

Annons