Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar och företagare diskuterar hållbar utveckling – we_change kommer till Borlänge

Den 8–9 mars arrangeras we_change i Borlänge. Detta beskrivs som "Sveriges största hållbarhetssatsning för unga".
Ungdomar får här möjligheten att diskutera hållbar utveckling med företagare, organisationer och myndigheter.

Annons

Hagagymnasiet i Borlänge är vårens första turnéstopp för we_change. Årets inspiratörer: är juristen och MR-experten Dona Hariri samt poeten och Dramatenregissören Niklas Mesaros. Foto: we_change

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Sällsynt muminmugg såld för rekordsumma – här är 10 porslinsföremål du vill hitta i förrådet

Miljonförsäljningar i 14 av 15 dalakommuner – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

SÅ KÖPER DU PLUS

Temat för we_change är en diskussion mellan ungdomar och företagare, organisationer och myndigheter kring hållbar utveckling, de globala målen och hur vi tillsammans når ett hållbart samhälle till 2030.

Inför arrangemanget, som hålls på Hagagymnasiet i Borlänge, har we_change genomfört en undersökning, i samarbete med Ungdomar.se, bland Borlänges unga. undersökningen visar bland annat att över 70 procent av ungdomarna i Borlänge inte känner sig hoppfulla över framtiden.

"Samtidigt visar undersökningen att nästan lika många har ingen eller mycket lite kunskap om de globala målen och deras syfte. Därför är det viktigare än någonsin att höja kunskapen kring, och engagera unga, i hållbarhetsfrågor för att vi ska kunna nå målen till år 2030", skriver we_change i ett pressmeddelande.

Årets inspiratörer för we_change är juristen och MR-experten Dona Hariri samt poeten och Dramatenregissören Niklas Mesaros.  Foto: we_change

Under dagarna medverkar årets inspiratörer: juristen och MR-experten Dona Hariri samt poeten och Dramatenregissören Niklas Mesaros. Tillsammans med hundratals gymnasieelever från Borlänge med omnejd kommer de att resonera runt utsikterna för ett hållbart 2030.

– För mig är tillsammansskapet viktigt, att göra med varandra för varandra. Och we_change handlar om just det, att vi är förändringen och vi förändrar. we_change fokuserar på de globala målen vilket gör detta ännu viktigare. Det är något som för oss ännu närmare varandra och kräver att vi går ihop.” säger Dona Hariri, i pressmeddelandet.

Borlänge är det första turnéstoppet för we_change. Lokala samarbetspartners är IKEA, Sida, H&M, SSAB, WWF, Scandic och Hagagymnasiet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons