Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man ska ha burit hammare och kniv på allmän plats – åtalas för tio brott

Den unge mannen från Borlänge kommun har nu åtalats misstänkt för tio olika brott, som ska ha begåtts i hemkommunen vid tre olika tillfällen.
Det handlar bland annat om narkotikabrott, ringa vapenbrott och våldsamt motstånd.
Den åtalade mannen erkänner samtliga brott.

Annons

En ung man från Borlänge kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för tio olika brott, som ska ha begåtts i hemkommunen vid tre olika tillfällen. Det handlar bland annat om narkotikabrott, ringa vapenbrott och våldsamt motstånd.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Historien om en urgammal festbulle - och recept på nya spännande semlor

Lista: Från pokémon till knivar – här är samlarprylarna som är mer värdefulla än du tror

Efter ilskan mot tankningsproblematiken – kritiserar bankerna: "Fler problem än vi förväntat oss"

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för tio olika brott, som ska ha begåtts på olika platser i Borlänge kommun vid tre olika tillfällen.

Enligt åtalet ska mannen, den 17 oktober 2017, ha haft narkotika på sig när han vistades på Kupolen i Borlänge. Det ska ha handlat om 42,13 gram cannabisharts, 403 gram cannabis, 25 tabletter Rivotril 2 mg, 17 tabletter MDMA och 45 tabletter innehållande alprazolam, som allt är narkotikaklassat.

I samband med detta ska han även ha brukat amfetamin och MDA, som är narkotikaklassat. Han ska även ha haft en tårgasanordning på sig, utan att ha rätt till detta.

Mannen åtalas därför misstänkt för narkotikabrott, ringa narkotikabrott och ringa vapenbrott.

Några veckor senare, den 7 november, befann sig mannen i en mataffär i Borlänge kommun. Enligt åtalet ska han då ha varit påverkad av amfetamin, haft 1,26 gram cannabis, ett perforerat papper med LSD och tre tabletter med oxascand 15 mg, som är narkotikaklassat, samt en hammare på sig. I samband med att en polis skulle gripa mannen vid mataffären så ska mannen ha krängt med kroppen och försökt slita sig loss.

Han åtalas därför misstänkt för ytterligare två fall av ringa narkotikabrott samt ett fall vardera av brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt våldsamt motstånd.

Vidare ska mannen, den 3 december i fjol, ha befunnit sig på en plats i centrala Borlänge och då haft 2,88 gram cannabisharts, en tårgasanordning och en kniv på sig. Han åtalas därför på nytt, misstänkt för ringa narkotikabrott, ringa vapenbrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Den åtalade mannen erkänner samtliga tio brott som han misstänks för.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons