Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyska syntlegendarer och svensk reggaestjärna klara för Dalecarlia Music Festival

Den första upplagan av Dalecarlia Music Festival börjar ta form. Nu meddelar man att bland andra de tyska syntlegendarena Alphaville samt den svenska reggaestjärnan Kapten Röd är klara för sommarens festival.

Annons
Alphaville och Kapten Röd är klara för Dalecarlia Music Festival. Foto: Pawel Flato / Adam Ihse / SCANPIX

Läs mer: Ny festival arrangeras i Borlänge veckan innan Peace & Love – hårdrockslegendarer klara

Tyska Alphaville slog igenom på 1980-talet med hitlåtarna "Big In Japan" och "Forever Young". Trots att de inte lyckades att upprepa de tidiga framgångarna så har bandet fortsatt och släppt sex studioalbum sedan debuten 1984.

Göteborgsartisten Kapten Röd släppte sitt debutalbum "Stjärnorna finns här" 2007 och vann Årets artist samt årets liveartist på P3 Guld-galan 2012. Han har tidigare uppträtt på Peace & Love-festivalen i Borlänge.

”Jag har längtat så länge efter att få komma tillbaka till Dalarna, det var 7 år sedan sist. Att få komma dit med hela gänget och spela dessutom, är ju den bästa drömmen. Jag längtar!” skriver han i ett pressmeddelande.

Läs också: Borlänge kommun välkomnar en till festival – "Jag önskar lycka till"

Utöver dem är också Borlängerockarna Astral Doors och Falubandet Gaupa klara för festivalen som äger rum den 29-30 juni i Borlänge centrum. Sedan tidigare är det klart att även de svenska hårdrockslegendarerna Europe uppträder på festivalen.

Läs mer: Peace & Love hoppas på samarbete med nya festivalen "Det här är inget nytt"

Mer läsning

Annons