Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppades med en pistol och narkotika i bilen – döms till långt fängelsestraff

En 26-årig man från Borlänge har dömts för flera brott till två och ett halvt års fängelse, bland annat vapenbrott och narkotikasmuggling.

Annons

Det var i början av februari som polis såg 26-åringen kliva ur sin bil i Borlänge. Polisen bestämde sig för att visitera honom och hittade pepparspray.

Därför fortsatte polisen med att undersöka bilen. Där hittade de först en elpistol och en yxa i framsätet. Bakom framsätet hittade polisen en pistol.

I bilen fanns också nästan fem gram kokain, nästan 60 gram cannabis samt 435 narkotikaklassade tabletter.

26-åringen har för rätten berättat han hade hittat pistolen efter en väg och han tänkte lämna in den till polisen under vapenamnestin. Det var i själva verket det han var på väg att göra innan polisen kom emellan, enligt 26-åringen.

Falu tingsrätt köper inte den förklaringen då de inte tror på att han – narkotikapåverkad – skulle köra till polisstationen med bil lastad med narkotika.

Förutom grovt vapenbrott för pistolen döms han för narkotikabrott, vapenbrott genom elpistolen och pepparsprayen, brott mot vapenlagen genom att ha haft sex stycken patroner och brott mot knivlagen i och med yxan han hade i framsätet. Han erkände vapenbrottet och brott mot vapenlagen. Han nekade till brott mot knivlagen och erkände innehav av narkotikan.

Han döms också för narkotikasmuggling och smuggling. I november ska han tillsammans med en man i 40-årsåldern ha stoppats av tullen på Öresundsbron.

I bilen fanns en burk pepparspray samt nästan nio gram cannabis, 2,3 gram kokain och cirka 140 narkotikaklassade tabletter.

26-åringen nekade till narkotikasmuggling och ville att det skulle anses vara narkotikabrott genom innehav. Enligt 26-åringen var det hans narkotika som han hade tagit med sig från Sverige till Tyskland och sedan tillbaka igen.

Enligt tingsrätten spelar det ingen roll då narkotikan förts in i Sverige. 26-åringen döms till 2,5 års fängelse.

Mannen i 40-årsåldern frias från misstankar om ringa narkotikasmuggling och smuggling. Han döms däremot för rattfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk. Han får betala 2 250 kronor i böter som straff.

Mer läsning

Annons