Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ståpäls på Spökhusets premiär

/
  • Huvudlöst. Spöket Heddas huvud (Rosali Henriksson) hade blivit osams med sin kropp (Catarina Malm) med lyckades trots det klara huvudrollen galant.
  • Små oknytt. Stina Kölgran, Ella Carlsson, Hanna Barkegren och Martin Kölgran såg med sina spöklika rollfigurer till att spänningen var på topp.
  • Sminkning pågår. Regissören och alltiallon Mats Nyström ser till att Fredrik Wallins spöksmink blir det rätta.
  • Medusa och Maleficio. Två onda spöken som trots allt visar sig vara godhjärtade spelades av Evelina Eliasson och Daniel Andersson.
  • Spökhus. Drömfabrikens musikal Spökhuset spelades under helgen inför en välbesökt Maximteater. Föreställningar som lockade fram ståpälsen hos publiken.

Annons

Redan för 13 år sedan skrev regissören Mats Nyström manuset till Spökhuset. I en något omarbetad upplaga har han och de övriga drygt 30 barn och vuxna som ingår i Drömfabrikens ensemble repeterat pjäsen i ett års tid. Något som resulterade i de dubbla föreställningar som gavs på lördagen.

- Det har varit väldigt roligt men snart börjar nog nervositeten komma, menade unge skådespelaren och tillika spöket Fredrik Wallin strax innan ridån gick upp.

Spökhuset handlar om några barn som förirrar sig in i ett kusligt hus där mängder av spöken finns. Ett av barnen kidnappas av onda spöket "Svarta damen" som siktar på att vinna tävlingen om att bli Årets härskare genom att skrämma ihjäl sitt offer. En enkel ramhandling som dock räcker till för att trollbinda såväl ung som gammal publik under den timslånga föreställningen.

Förutom att samtliga i ensemblen gör fina prestationer överlag så förstärks den spöklika stämningen genom såväl en proffsig ljussättning som en spännande scenografi. Spökhuskänslan fanns definitivt där och kompletterat med den Familjen Adams-inspirerade musiken är ståpälsen inte långt borta.

Tråkigt nog var lördagens två föreställningar de enda som är inplanerade av Spökhuset. Något som är synd då detta är något som såväl barn som föräldrar kan låta sig skrämmas och roas av.

Dock är det inte det sista vi hör från drömfabriken.

- Nejdå, vi har mer saker på gång till nästa år. Men vad vill jag inte avslöja än, säger Mats Nyström hemlighetsfullt.

Något att se fram emot således.

Mer läsning

Annons