Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelare vågade inte tacka efter match

/
  • Upprörd. Per Styrman tycker inte att brasilianarnas beteende hör hemma på fotbollsplanen.  Foto: Johan Larsson
  • Diskuterar. Assisterande domare Henrik Matsson pratar med Sao Carlos tränare Pedro Luiz do Prado.  Foto: Johan Larsson
  • Tack! Många spelare drog sig för att gå ut och tacka det brasilianska laget efter matchen.  Foto: Johan Larsson

Annons

Högs SK från Hudiksvall mötte det brasilianska laget Sao Carlos på SSAB-planen i tisdags förmiddag. Men det var ingen lyckad match, enligt spelare och ledare från Hudiksvall.

- Vissa av våra grabbar sa i halvlek att de andra spottade och tog tjuvnyp på planen. Om man leder med fem, sex noll kan man väl bara spela. Nu tappar jag lite feeling för brassarna, sa tränare Per Styrman upprört.

Han berättade vidare att de brasilianska spelarna betett sig hånfullt när de gått förbi Högs avbytarbänk.

- Det hör inte hemma här. Det känns som om de letar bråk. De är duktiga, tekniska fotbollsspelare, men deras inställning är inte bra.

Det brasilianska lagets tränare, Pedro Luiz do Prado, har varit med på Dalecarlia cup sedan 1984, då tillsammans med laget Requeninos de Jockey.

Han menar att det är normalt att brasilianare har hett temperament. Normalt för dem kanske, säger Sören Hortlund och tillägger att brasilianare är hetare och har mer temperament än oss nordbor. Sören Hortlund agerar bland annat tolk åt laget under cupen och han medger att de kanske har "vissa problem". Men enligt honom är det motståndarna själva bidrar till attityden på planen eftersom de vet om att sydlänningar har hetare temperament.

- De vet ju i andra laget att det är så också och "smäller på" för egen vinning, säger han.

Pedro Luiz do Prado säger nästan ingenting. Han vidhåller att han inte märkt av några problem med attityden inom laget. När det gäller incidenten i Östersund menar han att det var en brasiliansk kille från publiken som spottat på någon. Att domarna sprang iväg och låste in sig såg han inte. Under matchen mot Högs har varken han eller Sören Hortlund sett att någon ska ha spottat. Men Sören Hortlund lovar ändå att han ska prata med spelarna om det inträffade.

Vad ska du säga till dem då?

- Jag kan inte säga mycket mer än att de ska skärpa till sig. Det är ju också den brasilianska fotbollens anseende som står på spel.

Mer läsning

Annons