Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart har julen dansats ut – så kan du få hjälp med att bli av med julgranen

Den som vill få hjälp med att bli av med sin uttjänta julgran, samtidigt som man stöttar Lions hjälpverksamhet har nu chansen att slå två flugor i en smäll.
Lions och Borlänge Energi kommer nämligen att göra en turné runt om i Borlänge för att samla in uttjänta julgranar.

Annons

När julen har dansats ut har julgranen gjort sitt. Borlängeborna kan ta hjälp av Lions och Borlänge Energi för att bli av med sin uttjänta julgran.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Stort utbrott av vinterkräksjuka – intagningsstopp på lasarettet

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Julhelgen är över, men ännu återstår det ett tag innan julen ska dansas ut och julgranen har gjort sitt. Borlängebor kan nu få hjälp med att bli av med sin gran samtidigt som man stöttar Lions hjälpverksamhet.

Lions samlar nämligen, tillsammans med Borlänge Energi, in uttjänta julgranar i Borlänge. Insamlingarna sker vid två tillfällen, vid olika sidor om Tjugondag Knut, nämligen den 9 januari samt den 15 januari.

Borlänge Energi skriver på sin hemsida att det enda som behöver göras är att ställa granen vid tomtgränsen före klockan 9.00 den 9 januari eller den 15 januari, samt fästa en plastpåse med 40 kronor på granen. Pengarna som samlas in går till Lions hjälpverksamhet.

Lions och Borlänge Energi samlar in granarna i följande områden och på följande dagar:

Tisdag 9 januari: Bysjön, Furulund, Kvarnsveden, Morbygge, Tallmoheden, Skräddarbacken, Nygårdarna, Nygårdsdalen, Matsknutsgårdarna, Bergslagsbyn, Forssa, Mjälga, Årby, Färjegårdarna, Östermalm, Gylletäppan och Gylle.

Måndag 15 januari: Tjärna, Storsvängen, Stickspåret, Tjärnaheden, Lergärdet, Yttermora, Jakobsgårdarna, Paradiset, Övre Tjärna, Hönsarvet, Domnarvet, Åselby, Hytting, Bro och Fornby.

Borlänge Energi skriver även att om någon vill ha hämtning på en annan plats eller en annan tid så kostar detta 80 kronor, ring i så fall till 070-258 98 59.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons