Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skönsjungande Forssaelever lussade för pensionärer

På Luciadagen höll PRO Mjälga-Östermalm sitt avslutningsmöte för hösten.

Annons

Mötet inleddes med att dragspelaren Matti Itäranta spelade melodier ur sitt digra program innan det sedan blev dags för besök av Lucian Tyra Ljungdahl med uppvaktning. Luciaföljet, som framförde ett vackert och välsjunget program, bestod av elever från Forssaklackskolans musikklass. De framförde många av både de gamla kända musikstyckena och även nya melodier. Ackompanjemanget på piano svarade även en elev från klassen för.

Efter Luciaföljets uttåg under stora applåder, vidtog de lite mer vardagliga mötesrutinerna Ordföranden lämnade lite information om de grupper som är igång under den närmaste tiden. Sedan skulle det ju ätas en liten julsmörgås och drickas kaffe med mera. Lotteriringarnas priser delades ut och på entrébiljetterna lottades det ut fina priser.

Ett rederi som trafikerar Östersjön hade skänkt tre stycken biljetter. Ordföranden hade därför nöjet att som vinst på entrébiljetterna, uppvakta tre mötesbesökare med varsin 22-timmars resa för upp till fyra personer.

B Reuithe

Lucian Tyra Ljungdahl i täten för elever från Forssa Klackskolans musikklass, på väg in till besökarna på PRO Mjälga-Östermalms möte. Foto: Berndt Reuithe.
Musikern Matti Itäranta ser ut att ha en hel orkester bakom ryggen, men han klarade galant att ensam underhålla besökarna på PRO Mjälga-Östermalms möte. Foto: Berndt Reuithe.

Mer läsning

Annons