Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuksköterska uppsagd och polisanmäld – ska ha tagit patients använda fentanylplåster

Sjuksköterskan ska ha tagit en patients använda fentanylplåster. Nu har sjuksköterskan anmälts till både polisen och IVO samt varslats om uppsägning.

Annons
En sjuksköterska i Borlänge har anmälts till IVO samt polisen.

En sjuksköterska i Borlänge har anmäls till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, på grund av misstanke om narkotikaberoende.

Det hela ska, enligt anmälan till IVO, ha börjat med att enhetschefen i början av september blev kallad till sjuksköterskans arbetsplats av dennes kollegor.

Sjuksköterskan skulle då ha upprätt "berusat" genom att sjunga, nynna, andas snarkande och gå vingligt – dock utan att lukta alkohol.

Personen skjutsades till företagshälsovården och uppgav där att det enda som denne tagit var ordinerade Naproxen och Alvedon samt Citadon för smärtor. Utandningstestet för alkohol samt ytterligare tester visade negativt och sjuksköterskan togs ur tjänst och kördes hem.

En vecka senare träffades enhetschefen och sjuksköterskan för ett samtal. Vid det mötet erkände sjuksköterskan att denne, dagen innan händelsen på arbetsplatsen, ha tagit ett använt fentanylplåster från en patient och satt det på sin egen kropp.

Under mötet framkom även information om att kollegor till sjuksköterskan tidigare upplevt denne som påverkad och sjuksköterskan, som själv förnekade beroende, informerades om att händelsen skulle anmälas till IVO.

Ytterligare några dagar senare kom provsvar från företagshälsovården – tester som mycket riktigt visade positivt för fentanyl.

När enhetschefen och sjuksköterskan återigen träffades medgav sjuksköterskan till att vid två tillfällen ha tagit plåster från en patient.

Det hela ledde till att sjuksköterskan blev varslad om uppsägning. Förutom anmälan till IVO har även en polisanmälan gjorts angående stöld av narkotika samt bilkörning drogpåverkad.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons