Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju ungdomar åtalas för brott – en av dem ska ha dödshotat de övriga i gruppen

Sju personer, bestående av tonårspojkar och unga män, har åtalats misstänkta för brott som ska ha begåtts i Borlänge i mitten av juni i fjol.
Tre av dem misstänks även för häleri och den äldste av dem åtalas misstänkt för att ha hotat de övriga sex till livet om de sade något till polisen.

Annons

Sju personer, bestående av tonårspojkar och unga män, har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för brott som ska ha begåtts i Borlänge i mitten av juni i fjol.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

En grupp på sju personer, bestående av med tonåringar eller unga män, har åtalats vid Falu tingsrätt. Ynglingarna är bosatta i Borlänge, förutom en av dem som är bosatt i Stockholmsområdet.

De sju ska, enligt åtalet, ha trängt sig in i en fastighet på Tyllsnäsvägen i Borlänge, och sedan stannat kvar i lokalen. Detta ska ha skett den 19 juni i fjol. De åtalas därför misstänkta för olaga intrång. Fem av dem erkänner brott medan två av dem förnekar brott.

En av dem åtalas även för skadegörelse då han, enligt åtalet, ska ha tömt en brandsläckare i fastigheten så att det blev skador för minst 1 000 kronor. Han erkänner brott.

Tre av dem, en ung man och två tonårspojkar åtalas misstänkta för häleri. Trion förnekar brott. Enligt åtalet ska trion ha befattat sig med gods som stulits från en företagslokal i Borlänge den 19 juni i fjol. Det handlar bland annat om en högtalare samt så kallad spraytan-utrustning. Enligt åtalet ska den unge mannen ska ha låtit sig bli sprayad med utrustningen.

Den unge mannen har även åtalats misstänkt för övergrepp i rättssak. Enligt åtalet ska han ha hotat de övriga sex medlemmarna i gruppen genom att, i en Snapchatgrupp, ha antytt att de övriga sex personerna "inte kommer att få se dagsljus igen", eller något liknande, om de lämnade uppgifter till polisen om mannens inblandning i de ovan nämnda händelserna. Detta ska ha skett under veckan efter ovan nämnda händelser. Mannen förnekar brott.

Den unge mannen åtalas även misstänkt för ringa narkotikabrott. Enligt åtalet ska han, den 24 februari i år, ha brukat tramadol och hasch, eller annat cannabispreparat, som är narkotikaklassat. Det brottet erkänner mannen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons