Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så rörde sig den misstänkte mördaren genom centrala Borlänge – tillsammans med den knivhuggne 27-åringen

Den åtalade 22-årige mannen, misstänkt för mord, och den åtalade 25-åriga kvinnan, misstänkt för skyddande av brottsling, rörde sig genom centrala Borlänge innan brottet ägde rum. Här kan du följa deras, och den misstänkt mördade mannens, väg under brottsnatten.

Annons

Åklagaren Gun-Britt Ström har under den rättegång, som påbörjades under måndagen, gått igenom bevismaterial som visar hur de två åtalade personerna, och den 27-årige mannen, rört sig under brottsnatten.

De båda åtalade personerna har bekräftat att det är de som syns på bilderna från övervakningskamerorna och att de har rört sig enligt bevisningen, samt att de mötte den 27-årige mannen på Stationsgatan.

LÄS MER: Man hittad död i centrala Borlänge

Kl. 00.27, den 23 juli, anländer mannen och kvinnan till Wallingatan i Borlänge. De parkerar bilen och några sekunder senare syns de båda komma gåendes på Stationsgatan, från Wallingatan, med riktning Borganäsvägen.

Snart syns den åtalade mannen och kvinnan tillsammans med ytterligare två personer från korsningen Borganäsvägen/Stationsgatan, intill busshållplatserna. 22-åringen och 25-åringen bekräftar, under måndagens rättegång, att en av de två männen som de slutit upp med är den nu döde 27-åringen, men hävdar att de aldrig träffat honom tidigare. Vem den fjärde mannen är, som 22-åringen uppger vara en bekant, är ännu inte bekräftat.

LÄS MER: Knivmordet på Hagalund: "Vem var den fjärde personen?"

De fyra går sedan tillbaka mot den parkerade bilen på Wallingatan, längs Stationsgatan. Sedan åker de tillsammans till Röda Vägen där bilen parkeras på en parkeringsplats intill korsningen Tägtvägen/Röda Vägen. Samtliga går mot lägenhetshuset.

De går, enligt utredningen, aldrig in i huset, utan återvänder snart till bilen på parkeringsplatsen. Där, mellan kvinnans svarta Volvo och en annan parkerad bil, knivhuggs 27-åringen.

Mannen, kvinnan och den oidentifierade mannen lämnar platsen i bilen, något som framgår både under rättegången och genom den förundersökning som gjorts. De ser hur 27-åringen sakta går från parkeringen och 22-åringen berättar under rättegången hur han, innan de åker ifrån platsen, ser hur 27-åringen ligger orörlig på vägen.

Vittnesuppgifter, från boende i området och förbipasserande, vittnar om hur 27-åringen, strax efter 01-tiden, påträffats på gatan, alldeles stilla, intill korsningen mellan Tägtvägen och Röda Vägen.

LÄS MER: 22-åring misstänks för mord i centrala Borlänge - rättegång inledd

De två åtalade personerna berättar hur de släpper av den okände mannen vid en busshållplats och sedan åker iväg. De båda uppger att de spenderade natten på okänd plats i Stora Skedvi.

Rättegången mot den åtalade 22-åringen och den åtalade 25-åringen kommer att pågå i ytterligare några dagar innan den avslutas. Nästa tillfälle är under onsdagen då flera vittnen kommer närvara för att lämna sina vittnesmål.

Mer läsning