Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruggig invigning av ny brygga

Annons

Maria Rolander, som är vd för Näringslivet Falun-Borlänge invigde bryggan tillsammans med Borlänges kommunalråd Nils Persson och Borlänge båtklubbs ordförande Per Andersson. Det är Farled Dalarna som har sett till att nya gästbryggor byggts i ett antal småbåtshamnar. Tanken är att skapa en vattenväg för fritids- och passagerartrafik längs Dalälven från Orsa via Siljan till Avesta. Totalt blir farleden över 20 landmil lång. Båtklubbar, föreningar och kommuner har jobbat aktivt med detta och nu ska fem av gästbryggor invigas i lika många olika hamnar. I lördags invigdes Insjöns båthamn och i söndags hade turen kommit till Borlänge båtklubbs hamn på Sunnanö.

- Tänk vad häftigt att så småningom kunna tuffa från Orsasjön och vidare söderut, sa Maria Rolander, innan hon lyckönskade båtklubben.

Tillsammans med Nils Persson och Per Andersson knöt hon ihop två blå tampar, en för den redan invigda bryggan i Insjön och en för bryggan på Sunnanö.

- Det blir en rejäl tamp som håller ihop Dalarnas sjöfart, förkunnade Nils Persson.

Per Andersson berättade att båtklubben är stolta över att förvalta bryggan åt Farled Dalarna.

- Det här är ju jättebra för medlemmarna. Bryggan ökar tillgängligheten. Innan fanns det ju ingen möjlighet för alla att vara här samtidigt, menade han.

Inom de närmaste veckorna kommer invigning att ske vid Gagnef Gråda ångbåtsbrygga, Nusnäs båtklubbs klubbö på Tjuvholmen samt i Rättviks båtklubbs hamn.

Mer läsning

Annons