Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksväg 50 stängdes av efter olycka – personbil och ambulans har kolliderat

Ett larm om en trafikolycka inkom på tisdagsmorgonen. Det handlar om en personbil och en ambulans som har kolliderat på riksväg 50 mellan Borlänge och Ludvika. En annan olycka inträffade sedan i kön.

Annons

Kartan ovan anger ungefärlig position. Koordinaterna kommer från SOS Alarm.

Två olyckor inträffade på riksväg 50 mellan Borlänge och Ludvika på tisdagsmorgonen. Först kolliderade en ambulans och en personbil och sedan inträffade en krock i kön som bildats efter den första olyckan.  Foto: Kajsa Thorp Backlund och Jerry Brodin

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Polisen: "Mobilen är ett brottsverktyg som borde förbjudas i skolorna"

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Larmet om trafikolyckan inkom till SOS Alarm vid klockan 07.34 på tisdagsmorgonen.

Enligt de första uppgifterna handlar det om en kollision mellan en personbil och en ambulans på riksväg 50 mellan Borlänge och Ludvika, i höjd med avfarten mot Rämshyttan och Grangärde.

Olyckan ska ha skett i riktning mot Borlänge, enligt Sveriges Radios Trafikredaktion, som även rapporterade om trafikstörningar norrut, men även mindre trafikstörningar söderut då fordon hade stannat på platsen samt att det låg skrot och annat på vägen.

Polisen rapporterade att ambulansen hade en patient ombord och att en ny ambulans skickades till platsen för att föra patienten vidare. Polisen rapporterade även att man hade fått in rapporter om att det är extremt halt på vägen och dålig sikt.

En timme efter att larmet om olyckan kom rapporterade Trafikverket att vägen skulle stängas av under bärgningsarbetet.

Våra reportrar på plats rapporterade om att en annan olycka har inträffat i kön. Detta gällde omkring 200 meter norr om den första olycksplatsen.

Polisen rapporterar följande om den andra olyckan: "Cirka 200-300 meter norr om olycksplatsen ska en singelolycka inträffat med en bil som kört in i vajerräcket. Det ska vara mycket stökigt på platsen och trafiken söderut mot Ludvika kommer att stoppas".

– Nu är vägen öppen igen. Det blev inga personskador, bara materiella skador, berättar brandförman Henrik Karlsson, vid räddningstjänsten i Ludvika, vid klockan 10.15 på tisdagen.

En ambulans var inblandad i en kollision på riksväg 50 mellan Borlänge och Ludvika på tisdagsmorgonen.

I kön som uppstod efter olyckan mellan personbilen och ambulansen så inträffade senare en annan olycka, där en bil körde in i vajerräcket.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning