Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resurselever skänker vackra lapptäcken

/
  • Sydde täcken. Julia Svedberg, Fredrik Wikström och Markus Aspeström är tre av resursskoleleverna som ligger bakom de vackra lapptäckena. – Det var varit ett roligt arbete, intygar de.
  • Lapptäcksgåva. Eleverna vid Jakobsgårdsskolans resursskola visar upp de stiliga lapptäcken de sytt och som nu ska skänkas till ett internat för psykiskt sjuka barn i Lettland.

Annons

Ända sedan i oktober har de totalt 57 eleverna i åldrarna nio till 18 år arbetat med att sy upp tre lapptäcken som ska skänkas till ett internat för psykiskt sjuka barn strax utanför staden Rezekne i Lettland. Täcken är vackert lappmönstrade och går i färgerna grön, rött och blått och varje elev vid resursskolan har fått göra sin egen ruta.

Ett arbete som eleverna uppskattat.

- Det har varit jätteroligt, förklarar Mia Thunell och Maria Hammrin i en mun.

- Det var faktiskt ganska lätt, tillägger Camilla Sanfer.

Idén till lapptäcksarbetet kommer från lärarinnan Susanne Leek.

- Tanken var att göra ett gemensamt projekt där barnen jobbar tillsammans mot ett mål. Det är ju extra roligt att sakerna vi gör nu också kan komma till praktisk nytta, säger hon.

De färgglada lapptäckena lämnades på torsdagen över till Margit Rapp som i åtskilliga år samlat in kläder och andra saker som hon fraktat över till behövande i Lettland. Hon är givetvis mycket tacksam över resurskoleelevernas fina gåva.

- Det är så fina täcken, säger hon lika imponerad som tacksam.

Täckena kommer nu så snart som möjligt också att sändas över till internatet utanför Rezekne.

- Nästa sändning har vi i september, men jag ska försöka få till en tidigare leverans så lapptäckena kan komma fram redan under sommaren, avslutar Margit Rapp.

Mer läsning

Annons