Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringsbeslut: Högskolan ska ha verksamhet i både Borlänge och Falun

Enligt ett mejl från Högskolan Dalarnas rektor Marita Hilliges kommer regeringen att fatta beslut om att högskolan ska ha verksamhet i både Borlänge och Falun.

Annons

I ett mejl som Högskolan Dalarnas rektor Marita Hilliges skickat ut till personalen skriver hon att hon kontaktats av Helene Hellmark Knutsson, ministern för högre utbildning och forskning.

Denne har meddelat henne att regeringen avser att fatta ett beslut om att högskolan ska bedriva verksamhet i Borlänge såväl som i Falun.

"Beslutet kommer att utformas som en förändring i regleringsbrevet för 2016 – vilket innebär att vi ska erbjuda en akademisk miljö för fullvärdig utbildning och forskning både i Falun och Borlänge", skriver hon och fortsätter:

"Dagens besked innebär ett nytt läge avseende lokaliseringsfrågan vars konsekvenser idag är svåra att överblicka. Däremot är det säkert att vi behöver fortsätta utveckla vår verksamhet, allt för att försäkra oss om att vi har forskning och högre utbildning av hög kvalitet även i framtiden".

Läs också: Högskolan Dalarna får nytt uppdrag av regeringen

Läs även: MARITA HILLIGES: Därför ska Högskolan Dalarna ta en större roll i samhällsdebatten

Mer läsning