Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reagerar mot trafikfarorna

/
  • Igenväxt. Stora buskar växer allt längre ut på gång- och cykelbanorna i kommunen. Birger Eriksson tycker att det är sanslöst att kommunen kan plantera buskar och träd så pass nära vägtunnlar.  Foto: Stina Rapp
  • Samma misstag. Birger Eriksson tycker att kommunen gör om misstaget med att plantera buskar och träd efter vägar i kommunen. För några år sedan tyckte han kommunen gjorde ett fantastiskt arbete som tog bort alla träd och buskar.  Foto: Stina Rapp
  • Värst i stan. Cykel- och gångtunneln under Röda Vägen har den värsta växtligheten i stan tycker Birger Eriksson.  Foto: Stina Rapp

Annons

Birger Eriksson är besviken på kommunen som återigen har börjat plantera buskar och träd längs gång- och cykelbanorna i kommunen.

- Det tog nästan 20 år att få det relativt hyggligt och så gör man på det här sättet. Det går inte med ord att beskriva hur illa det är.

Han menar på att det finns vissa risker med att ha stora buskar som växer ut på gångbanorna.

- Det är ett Eldorado för alla pojkar som ska springa på flickor. Väskryckare kan gömma sig och rycka väskor av gamla tanter.

På kommunen säger de att de gjorde ett ryck för några år sedan för att röja upp efter vägarna och gång- och cykelbanorna. Ett arbete som Birger Eriksson tycker var helt fantastiskt från kommunens sida.

- Det var så snyggt att jag blev alldeles lyrisk. Det var helt i linje med nollvisionen och hur folk vill ha det.

Och nu kan han inte förstå att man börjat plantera ut nya buskar och träd som inte tillför någon nytta med tanke på hur de placeras.

- I mina ögon ett illdåd som vettvillingar har gjort. Ett slag i ansiktet. Först gjort det bra och sedan ska man göra samma misstag igen.

Samtidigt som han tycker att buskarna och träden är i vägen och skymmer sikten vet han att man inte kan skylla olyckor på växtligheten. Han säger att det finns två anledningar till olyckor sker och det är för hög fart och att man inte ser sig för eller en kombination av de. Men eftersom folk har brottom saktar de inte ner och ser sig för. Genom att ta bort buskar och träd skulle sikten öka och olyckorna skulle troligen minska.

- Man värnar om trädens liv istället för människors liv och leve.

På kommunen är de medvetna om att buskarna och träden växt till sig alldeles för mycket, speciellt i år och ska därför till hösten röja bland buskar och träd. Under sommaren har de inte tid och får ta det mest akuta. De säger även att de har börjat plantera buskar runt cykelbanorna igen på vissa ställen men varför det är så kan de inte svara på eftersom de ansvariga har semester.

Mer läsning

Annons