Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raggar "rallare" under P & L

Annons

Borlänge blir det andra stoppet för Banverkets och Järnvägsentreprenörernas sommarkampanj. Tidigare har representanter för olika yrken inom järnvägsbranschen varit i Hultsfred.

- Där var det flera seriösa personer som visade intresse, säger Ricardo som själv är eltekniker inom Banverket produktion.

Rallarturnén vänder sig främst till ungdomar i 18-25-årsåldern och går ut på att sprida information genom tävlingar, tidningar och hemsidan. Det behövs personal inom alla områden, men främst som tekniker och lokförare.

- Folk har dålig koll på järnvägsarbeten, men jag kan säga att som eltekniker har man både bättre betalt och bättre arbetsmiljö än som installationselektriker. Dessutom är säkerhetskraven väldigt höga.

Ricardo och kollegorna, som representerar yrkesgrupper som datatekniker och bantekniker, kommer under festivalen att försöka ragga folk vid mässområdet på Ovanbroparkeringen.

Efter Borlänge drar turnén vidare till Power Big Meet i Västerås, Piteå dansar och ler samt avslutas på Malmöfestivalen i augusti.

Mer läsning

Annons