Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester mot svartmålningen av Tjärna ängar

Under fredagen bjuder flera aktörer i Dalarna in till en manifestiation på studentboendet Locus i Borlänge. Där vill man visa sitt missnöje mot den svartmålning av Tjärna Ängar som man upplever. Detta efter ett utspel av rektor Marita Hilliges.

DT sänder live från manifestiationen 15:45.

Annons

Upprinnelsen till manifestiationen grundar sig i det uttalande som rektorn Marita Hilliges tidigare gjort efter att beskedet om att Högskolan Dalarnas verksamhet ska bedrivas i både Borlänge och Falun.

Läs även: Regeringen har klubbat beslut om högskolan

I sitt uttalande uttryckte Hilliges en stark oro kring boendesituationen för studenter på Tjärna Ängar. Hennes åsikt baserades enligt henne själv på en delundersökning som gjorts. Där hade drygt hälften av studenterna uppgivit att de känner sig otrygga på studentområdet i Borlänge. Hilliges ansåg vid tidpunkten för hennes uttalande att "inga studenter ska behöva bo på Tjärna Ängar".

Läs även: Rektorn: Inte anständigt att bo i Tjärna Ängar

Under fredagen så backade dock Marita Hilliges från sitt uttalande och säger nu istället följande.

"Många studenter som bor i området upplever det som otryggt, men självklart ska de studenter som vill bo i Tjärna Ängar kunna fortsätta göra det. Det var det fel av oss att säga att inga studentboenden ska finnas i Tjärna Ängar".

Arrangörer bakom fredagens protestmanifestationen och som vill agera motvikt mot de åsikter som har yttrats är Dalarna Mot Rasism, Borlänge Multikulturella Förening och We are Dalarna.

"Den bilden som framställs i media är det många som inte delar", skriver arrangörerna på manifestationens facebooksida.

Mer läsning