Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen hittade droger, ammunition och kontanter i lägenhet

När Borlängebon visiterades hittade polisen både en kniv, droger och ett snortrör. Vid den efterföljande husrannsakan fann man ännu mer narkotika, ammunition samt kontanter och frimärkspåsar. Nu väntar fyra månaders fängelse för mannen.

Annons

Det var i slutet av mars förra året som polisen anträffade en Borlängebo i 25-årsåldern på en buss i centrala Borlänge. Mannen blev föremål för husrannsakan och det visade sig då att mannen bland annat bar med sig både en kniv, pepparspray, flera olika typer av narkotika, ett snortrör, kontakter, läkemedel samt en våg.

Mannen greps och polisen beslutade sig för att genomföra ytterligare en husrannsakan – denna gång i mannens bostad i Borlänge. Där hittade man ännu mer droger – 5,73 gram kokain, 158 tabletter zolpidem, 87 tabletter alprazolam, 35,5 tabletter tramadol, 13,63 gram cannabisharts, 15 tabletter och 0,98 gram flubromazolam, samt en tablett klonazepam.

Polisen gjorde husrannsakan i den åtalade Borlängebons bostad och hittade då både narkotika och ammunition. Bild: Johan Nilsson/TT

Man hittade dessutom en våg, en grinder, en sil, kontanter och frimärkspåsar – något som gjorde att man fattade misstankar om att mannen hade haft för avsikt att sälja drogerna vidare.

Utöver detta fanns även 22 skarpa kulpatroner i kaliber .45, 119 skarpa kulpatroner i kaliber 9x19 millimeter och 16 skarpa kulpatroner i kaliber .22LR i bostaden.

Fynden ledde till att mannen åtalades vid Falu tingsrätt misstänkt för totalt fyra brott – narkotikabrott, brott mot vapenlagen, ringa vapenbrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Läs mer om åtalet här: Ammunition och portionsförpackad narkotika ska ha hittats vid husrannsakan – man åtalas

Mannen själv erkände brott mot knivlagen och ringa vapenbrott samt innehav av 0.78 gram kokain, 15 tabletter flubromazolam, 32 tabletter tramadol, 18 tabletter aprazolam och 4,98 gram kokain. Han menade dock att narkotikan endast var för eget bruk.

I den åtalade Borlängebons bostad hittades narkotika samt utrustning för att bruka och sälja narkotika, exempelvis ett så kallat snortrör, som kan användas för att sniffa kokain. OBS: Bilden är arrangerad. Bild: Claudio Bresciani / TT

Han förnekade att narkotikan samt ammunitionen som hittats i lägenheten tillhörde honom. Istället förklarade han det hela med att en kamrat, som han inte ville namnge, hade bott i ett gästrum och att sakerna kunde ha tillhört denne.

Tingsrätten köpte dock inte den förklaringen och har nu valt att döma mannen, som förekommer under sammanlagt tolv avsnitt i belastningsregistret, för samtliga brott. Påföljden blir fyra månaders fängelse.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons