Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PM12 är snabbast i världen

/
  • Över förväntan. Det fanns flera frågetecken inför världsrekordförsöket. Skulle maskinen klara påfrestningarna, skulle man kunna köra maskinen så fort som man ville utan vibrationer och pappersavbrott? Försöket gick över förväntan.
  • Inga vibrationer. Ann-Marie Précenth dokumenterar det nya världsrekordet med sprejfärg på en av pappersrullarna. Värdlsrekordörsöket gick över förväntan, inga vibrationer noterades och bara ett pappersavbrott.
  • Historiskt skiftlag. Det här är ett av skiftlagen som var med och satte nytt hastighetsrekord. Det nya rekordet är 1 901 pappersmeter/minut. Världsrekordhållaren heter PM 12.

Annons

Det fanns flera frågetecken inför världsrekordförsöket. Skulle maskinen klara påfrestningarna, skulle man kunna köra maskinen så fort som man ville utan vibrationer och pappersavbrott?

Försöket gick över förväntan, inga vibrationer noterades och bara ett pappersavbrott.

- Resultatet är fanastiskt bra med tanke på att det bara gått 14 månader sedan vi startade maskinen. Det har varit möjligt tack vare ett otroligt lagarbete, säger Annica Bresky, sektionschef på PM 12.

Produktionschefen Per Skyttner och Anders Nordell, ansvarig för magasinspapperet på PM 8 och PM 12 håller med.

- Vi har fått det kvitto vi ville ha på att allt stämmer. Nu backar vi farten och tar det lite lugnare under helgen.

PM 12 togs i drift i böran av november 2005 och är fortfarande inne i en igångkörningsfas. Maskinhastigheten är en viktig parameter vid papperstillverkning eftersom den har en avgörande betydelse för produktiviteten.

Mer läsning

Annons