Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P&L vill ha större campingområde

/
  • Peace & Love vill utöka campingen till att också omfatta större delen av gräsytan i övre högre bildkanten. Mitt i bilden syns grusplanen som det också finns nya planer för.
  • Gräsytor som använts som campingområde kan inte användas för fotboll en vecka senare.
  • IK Brages tidigare kanslichef jobbar nu åt Borlänge kommun. Han är angelägen om att både Brages cup och Peace & Love ska bli nöjda.
  • Peace & Loves tidigare festivalchef Patric Hammar är nu kommunens kultur- och fritidschef. Han är angelägen om att både festivalen och fotbollen ska bli nöjda.

Peace & Love vill utöka campingen och växa in på Sportfältet.
Det påverkar Dalecarlia Cup som i så fall blir av med fem spelplaner.
– Vi vill att alla ska gå vinnande ur en sådan här grej, säger Mats Carlson, Borlänge kommun.

Annons

Peace & Love vill utöka campingområdet rejält vid kommande sommars festival. Motiven till detta är flera.

Bland annat ska det minska trycket på Borlänge centrum, minska trafikproblemen, öka tryggheten och minska antalet brott.

En större yta ger personalen bättre möjlighet att uppfatta problem och missförhållanden. Möjligheten till aktiviteter dagtid blir också bättre.

Borlänge kommun har börjat titta på möjligheterna att låta campingen växa, och festivalen hoppas på ett besked senast i februari för att kunna planera sommarens festival.

Kontakter har tagits med Dalecarlia Cup, som i allra högsta grad berörs om campingområdet utökas. Aktuellt område brukar användas under cupen, en vecka efter festivalen.

Mats Carlson, Borlänge kommun, har fått ärendet på sitt bord. Som Brages tidigare kanslichef är han väl insatt i problematiken. Det är också kultur- och fritidschef Patric Hammar, tidigare festivalchef vid Peace & Love.

– Vi hoppas att vi ska hitta en smart lösning, säger Mats Carlson.

Den yta festivalen vill ta i anspråk ligger söder om cykelvägen. Området rymmer fem spelplaner. Om den används för camping kan den av olika skäl inte användas för fotboll en vecka senare.

– Vi måste titta på hur Dalecarlia Cup i så fall ska kunna klara sin verksamhet, om de kan komprimera på den övre delen. Kanske börja spela en timme tidigare och sluta en timme senare. Vi gör ingenting utan att alla är överens, säger Mats Carlson.

Den inhägnade plan som Dalkurd FF har i området berörs inte. Mats Carlson menar att det finns möjligheter att hitta en lösning.

– Och det ska vara bra för Peace & Love, för Dalecarlia Cup och för kommuninvånarna. Vi har också tankar på att göra om grusplanen lite tillsammans med Peace & Love.

Mer läsning

Annons