Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäker framtid för skolmorfar

/
  • Osäkert. Sören Eriksson trivs som skolmorfar. Men framtiden är osäker.
  • Populär morfar. Men Sören Eriksson vet inte om han får vara kvar som skolmorfar på Domnarvets skola.

Annons

Den 29 juni upphör anställningen som skolmorfar. Närmare tiotalet personer berörs i Borlänge kommun. De fem som har så kallade plusjobb har fått förlängt i samband med att plusjobben räddades.

Men när det gäller de närmare tio som anställts med särskilt anställningsstöd är framtiden osäker. Sören Eriksson har varit skolmorfar i Domnarvet i två år. Han har blivit ett uppskattat inslag i vardagen för eleverna. Och när han inte ägnar sig åt barnen förstärker han vaktmästeriet på skolan.

- Det finns alltid att göra.

Han trivs på skolan, med eleverna och personalen. Han är väldigt gärna kvar fram till pensioneringen. Sören Eriksson är en av de som nu känner oro. Något besked har kommunen inte gett:

- Den 29 juni går vi ut. Sedan vet jag ingenting. Det handlar om kommunen, om de skjuter till pengar eller inte. Man skulle må mycket bättre om man fick reda på hur det blir.

Han har varit i kontakt med både kommunen och arbetsförmedlingen, men inte kunnat få något besked. Om det inte blir någon förlängning?

- Då blir det väl åtgärder på arbetsförmedlingen. Med sex månader kvar att jobba, säger Sören Eriksson.

Leif Andersson, chef för kommunens arbetsmarknadsenhet, säger att den politiska viljan från majoritetens sida är att skolmorfar ska finnas kvar. Kommunkansliet utreder saken.

- Politikerna vill ha en fortsättning. Men de har inte hittat pengarna än. Nu börjar det brinna i knutarna, säger Leif Andersson.

Mer läsning

Annons