Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omtankeloppet utökas med lopp för barn – samlar in pengar till Djurens rätt

Fjolårets lopp inbringade över 24 000 kronor till Djurens rätt.
Nu är det dags för en ny upplaga av välgörenhetsloppet Omtankeloppet på Sportfältet i Borlänge, som i år har utökats med Lilla Omtankespringet, för barnen.
– Man kan även promenera. Vi vill göra detta tillgängligt för så många som möjligt, säger arrangören Hanna Boremyr.

Annons

I början av april i fjol hölls det första Omtankeloppet, på Sportfältet i Borlänge. Lördagen den 8 april är det dags för årets lopp.

– Vi hade strax under 200 deltagare i fjol. Start och mål är intill hockeyrinken, omklädningsrummen och grusparkeringen vid Sportfältet. Det är ganska publikmässigt, eftersom de som springer tio kilometer kommer att springa två varv och därmed passerar förbi startområdet en gång, säger Hanna Boremyr.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Ut med zumba och spinning – här är världens hetaste träningstrender 2017

Dalacyklisten om kritiken mot "för roliga" Instagrambilder: "Måste vara en förebild"

Emil spelar en välgörande roll i skådespelaren Kjell Bergqvists liv

Omtankeloppet arrangerades på Sportfältet i Borlänge första gången 2016. Nästan 200 deltog i loppet som i år har utökats med Lilla Omtankespringet, för barn mellan två och tolv år. Årets lopp sker lördagen den 8 april.

Deltagarna i Omtankeloppet kan välja på att springa fem eller tio kilometer.

– Vi har herr- och damklasser på båda distanserna. Men man kan även promenera, både vanligt eller med hundar eller barnvagnar, om man vill det. Vi vill göra detta tillgängligt för så många som möjligt. Det var ett par vassa löpare med i fjol, samtligt som några gick med hundar och barnvagnar, så det var en stor blandning på deltagarna, säger Hanna Boremyr

Arrangemanget har även utökats med Lilla Omtankespringet, för de minsta.

– Vi vill även göra något för barnen, det kom upp som förslag på ett funktionärsmöte. Därför kör vi även Lilla Omtankespringet, med 300 meters promenad/löpning för barn mellan två och fem år, och så 1 000 meter för barn mellan sex och tolv år, berättar Hanna Boremyr.

Läs även: Ett lopp för djurens rättigheter

Läs även: "Safe running" startar i Borlänge – vill stoppa otrygghet i löparspåren

Hanna Boremyr, arrangör av Omtankeloppet, under tävlingarna 2016.

Omtankeloppet är ett välgörenhetslopp där allt överskott skänks till Djurens rätt.

– I fjol fick vi in totalt nästan 24 500 kronor och i år är vi redan uppe i över 10 000 kronor. Vi får se var vi landar i år. Förra året så gjorde jag det mesta själv, med stöd av Borlänge Löparklubb. I år är klubben med som medarrangör. Vi har även hjälp av sponsorer som bland annat bjuder på korv efter målgång, säger Hanna Boremyr.

Omtankeloppet startar klockan 10.30, det gäller både för fem och tio kilometer. 300-metersloppet för de yngsta barnen (två till fem år) startar klockan 9.40 och 1 000-metersloppet för barnen mellan sex och tolv år startar klockan 9.50.

Omtankeloppet arrangerades på Sportfältet i Borlänge första gången 2016. Deltagarna kan både springa eller promenera och får gärna ha med sig barnvagnar och hundar.

Hur gör man för att anmäla sig till loppet?

– Man kan föranmäla sig via vårt event på Facebook (följ den här länken eller sök efter "Omtankeloppet 2017" på Facebook). Där finns det mycket information om loppet. Sedan finns det även information om detta på Borlänge Löparklubbs hemsida, säger Hanna Boremyr.

Föranmälan stänger nu på fredag, den 31 mars.

– Det går även att föranmäla sig på plats den 8 april, i mån av plats. Vi har ett tak på 300 deltagare, säger Hanna Boremyr.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons