Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohly hoppas på rödgrönt samarbete - även i Borlänge

/
  • Lars Ohly, Jessica Bergström och Malin Matsdotter-Sjöö i samspråk om Nav1:s dagliga verksamhet.  Foto: Claes Söderberg
  • Partiledare Ohly lockade 100-talet åhörare till torgmötet.  Foto: Claes Söderberg
  • Bröstpumpsdebatten är ingen groda - den handlar om jämställdhet, enligt Lars Ohly.  Foto: Claes Söderberg

Annons

Lars Ohly mellanlandar på tisdagen i Borlänge under sin valturné. Först hälsar han på hos Nav1:s dagliga verksamhet för funktionshindrade. Han rullar in kaffevagnen och serverar fika och får veta mer om arbetet och aktiviteterna.

Till det därpå följande torgmötet utanför turistbyrån lockar han 100-talet åhörare. Temat för talet är världens bästa välfärd utan privata vinstintressen.

Han lovar satsningar på välfärd, kamp mot barnfattigdom, investeringar i järnväg och bostäder och en hel del annat. Och pekar på att människor är olika och behöver behandlas olika för att få sina behov tillgodosedda,

Sedan dementerar han Maud Olofssons (C) uppgifter om att han har en sedelpress hemma i källaren. Alla satsningar ska finansieras. Han tar själv också upp "bröstpumps-debatten" som blossat upp efter hans uttalande i TV-programmet "Utfrågningen".

Ohly vill att föräldraförsäkringen ska delas lika. Och han förklarade att bröstpump är en lösning om mamman vill fortsätta amma när hon återgår till arbete. I Borlänge förklarar Ohly att det inte är en valfråga - och att det handlar om jämställdhet.

Målet för Vänstern är en rödgrön regering. Men i Borlänge har den lokala regeringen spruckit under mandatperioden, Vänstern sparkades ut.

- Jag hoppas att man hittar tillbaka till att Vänstern är med och styr, politiken blir bättre då, säger Lars Ohly.

Och menar att en nationell rödgrön regering medför en hel del positiva effekter för Borlänge:

- Ungdomsarbetslösheten här är hög. Den är ett av de största problemen som vi måste åtgärda. Här finns också en del typiska storstadsproblem, säger Ohly och nämner saker som segregation och bostadsbrist.

Några nya vallöften kommer han inte med i Borlänge:

- Nej, vi plockar inte upp nya saker varje dag. Vi har presenterat vår valplattform.

Mer läsning

Annons