Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ögonlaserklinik öppnar i Borlänge

/
  • Att behandla synfel med laser blir allt vanligare.
  • Två personer kommer att arbeta på kliniken på Sveagatan, en klinikansvarig och en optiker som genomför alla undersökningar.  Foto: Privat 

Annons

Memira AB har sedan tidigare 34 kliniker i Norden och många kunder från Dalarna som tidigare hänvisats till Gävle och Västerås.

- Därför väljer vi nu att öppna en klinik här och vi har fått tag på en bra lokal. Vi funderade också ett tag på att etablera oss i Falun, men det blev till slut Borlänge, säger marknadschef Markus Fernlund och fortsätter:

- Allt fler väljer att bli kvitt sina glasögon eller linser. I andra länder, som till exempel i Norge behandlas fyra gånger så många som i Sverige, och nu börjar det ta fart även här.

Två personer kommer att arbeta i lokalerna på Sveagatan, en klinikansvarig och en optiker som genomför alla undersökningar. En kirurg kommer sedan till Borlänge vissa dagar för att gör behandlingarna.

Fakta: Laserbehandling av synfel

Så kallad refraktiv kirurgi används för att behandla närsynthet, översynthet och astigmatism (brytningsfel). För att få behandlas måste man vara lägst 20 år och ha ett synfel som är stabilt.

Priset för båda ögonen är från cirka 28 000 kronor.

Mer läsning

Annons