Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt rekordresultat för SSAB

Annons

SSAB redovisade igår resultatet för det första kvartalet 2007. Resultatet efter finansnetto ökade med 38 procent till drygt 2,1 miljarder kronor.

Vd Olof Faxander är glad då han presenterar rekordresultatet. Aldrig någonsin tidigare har SSAB gått så bra ekonomiskt.

- Jag är stolt över att åter presentera ett starkt kvartal, faktiskt det bästa någonsin. Efterfrågan på våra spetsprodukter är fortsatt stark, konstaterar Olof Faxander.

Och säger att det är en stark förbättring, och att företaget ser en fortsatt styrka i stålmarknaden framöver.

- Leveranserna av extra och ultra höghållfast tunnplåt ökade under kvartalet med 25 procent jämfört med i fjol.

När det gäller SSAB:s division Tunnplåt framgår av kvartalsrapporten att efterfrågan generellt är god på alla marknader och tunnplåtspriserna har successivt höjts.

Försäljningen ökade med 18 procent jämfört med första kvartalet i fjol och rörelseresultatet ökade med 55 procent till drygt en miljard kronor. Främsta orsaken är högre priser och en ökad andel extra och ultra höghållfast tunnplåt.

Leveranserna av extra och ultra höghållfast tunnplåt uppgick till 212 000 ton, vilket var 25 procent högre än under första kvartalet i fjol. Ökningen beror främst på leveranser till "tunga transporter i USA och Asien". Produktionen har varit på en stabil och hög nivå under kvartalet.

Olof Faxander förutspår en fortsatt ökning av spetsprodukterna under kommande kvartal.

- Vi kommer att öka volymerna nischprodukter under resten av året. Nischprodukterna är kärnan i vår strategi framåt.

Under 2007 ska personalstyrkan i koncernen bantas med 400 personer, inom ramen för det så kallade kompetensväxlingsprogrammet. Detta ska till största del ske på frivillig väg, och beräknas enligt företaget ge en årlig besparing på minst 200 miljoner från och med 2008.

Mer läsning

Annons