Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hopp för skolmorfar

/
  • Får vara kvar. Sören Eriksson får vara kvar som skolmorfar. Det lovar kommunalrådet Nils Persson.

Annons

Tidningen berättade igår om att de som är anställda som skolmorfar inte fått något besked om hur det blir efter den 29 juni, då deras kontrakt går ut. Sören Eriksson, skolmorfar vid Domnarvets skola, är kritisk till att kommunen inte gett något besked, trots att det bara är ett par veckor tills anställningstiden löper ut.

Kommunalrådet Nils Persson lovar nu att de berörda får behålla sina anställningar. I första hand året ut. Finansieringen är dock inte klar, den håller på att utredas av kommunkansliet. Men tjänsterna blir helt klart kvar, enligt Nils Persson.

- Ja. Vi ska se till att vi har det kvar. Vi tittar först och främst på en lösning fram till årsskiftet. Med den budgetsituation vi har så är det inte lätt.

Årets första bokslutsprognos pekar på ett rejält underskott för kommunen och besparingar är att vänta. Detta ska dock i det här läget inte hota skolmorfars existens. När det gäller eventuell fortsättning efter årsskiftet så blir det nästa fråga för kommunledningen att försöka klara ut:

- Vi får ta det i budgetberedningen. Vi ska försöka lösa det på något sätt. Vi ska söka alla möjliga vägar för att få ekonomi utifrån, säger Nils Persson.

Mer läsning

Annons