Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nypreparerade och fina skidspår i Bergebo

Efter de senaste dagarnas intensiva snöfall i kombination med minusgrader, så finns det nu fina skidspår i Bergebo.
– Vi har preparerat spåren över kommungränsen, en mil bort till Aspeboda kyrka, säger Hans Nygren, en av eldsjälarna som ser till skidspåren.

Annons

Spåren sköts av ideellt arbetande personer i Domnarvets GoIF, som ser till att skidmotionärerna i Bergebo, Borlänge, får välpreparerade skidspår.

På fredagen hade en slinga på två mil fina skidspår preparerats, från Bergebo bort till Aspeboda kyrka, tur och retur.

Skidspåren går från Bergebo Motionscentral, ner till vägen, bort till Smedsbo och Aspeboda kyrka i falukommun, sträckan för Bergebo Skimarathon.

– Spåren är fina. Det är första gången i år som vi har kunnat preparera Skimaratonbanan över kommungränsen - en mil bort till Aspeboda kyrka, berättar Hans Nygren.

För några veckor sedan var förhållanden knappast de bästa och arrangören tvingades därför ställa in tävlingen Bergebo Skimarathon.

Nu har förutsättningarna ändrats och i Bergebo har hela motionsspåret preparerats, med sju kilometer belysta skidspår - det mesta på natursnö.

– Skidspåren är jättefina, så passa på nu i helgen, uppmanar Hans Nygren.

Bergebo, skidor, längdskidor

FAKTA*:

Spåren sköts av Domnarvets GoIF genom ideellt arbetande personer.

Spår att välja bland: 1,5 km (lätt), 2,2 km (lätt), 2.5 km (medel), 5 km (medel, som kräver mycket snö), 7 km (lätt, Ingeltjärnsvägen), 7 km (medel, elljusspåret), 10 km (lätt, kräver mycket snö), 21 km (lätt, Skimaratonbanan).

Parkering: Motionscentralen Bergebo.

*Källa: http://www.sportmagasinetdalarna.se/

Mer läsning

Annons