Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny festival arrangeras i Borlänge veckan innan Peace & Love – hårdrockslegendarer klara

Restaurangen och nattklubben Liljan avslöjar att de startar en ny festival i Borlänge. Festivalen kommer att arrangeras veckan innan Peace & Love nästa år och redan nu har de släppt första akten.

Annons

Hör arrangörerna berätta mer om festivalen:

Den 29-30 juni nästa år – veckan innan Peace & Love – kommer Liljan att arrangera en stadsfestival i Borlänge.

Läs också: Så blir Borlänges nya festival: "Vi riktar oss mot en äldre målgrupp"

Festivalen kommer att äga rum på ett inhägnat område runt Ovanbroparkeringen, Liljeqvistska parken samt inne på själva nattklubben och ha totalt tre scener – en stor, en mellan och en liten scen. Festivalen kommer pågå mellan klockan 17 och 02 varje dag.

Arrangörerna berättar att festivalen, som kommer att ha 18-årsgräns, riktar in sig på en lite äldre målgrupp än Peace & Love och att de räknar med totalt 5 000 besökare per dag.

Läs även: Peace & Love hoppas på samarbete med nya festivalen "Det här är inget nytt"

Man kommer att ha tre akter per dag på den stora scenen, och totalt 18 stycken artister. Under presskonferensen avslöjade de en första bokning – hårdrocksbandet Europe.

– Vi har jobbat med det här i över ett år. Sen har tankarna funnits otroligt länge. Nu känner vi att det finns ett behov i Borlänge att göra mer saker och framförallt mot en äldre målgrupp, säger Jacob Dakkour, verksamhetschef.

Biljetter till festivalen släpps redan nu på fredag.

Europe är ett av banden som kommer spela på den nya stadsfestival i som startas av Liljan i Borlänge. Foto: Emma Simonsson
Liljan står bakom den nya ffestivalen.

Mer läsning