Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny chef för Dala Mitt

Annons

Räddningstjänsten Dala Mitt är ett kommunalförbund som består av räddningstjänsterna i Borlänge, Falun och Säter.

Igår blev det klart med förbundschef och räddningschef. Tidigare räddningschefen Markus Sandvik slutar, då han anser att Dala Mitt är för politiskt styrt och att de ekonomiska ramarna beskurits för hårt.

Nu blir Leif Andersson högste chef, förbundschef. Han tillträder tjänsten den 6 mars. Andersson har arbetat som rektor i Falu kommun. Innan dess var han major vid I13 i Falun. En major som tog steget från kaserngården till skolgården.

Räddningschefstjänsten tillsätts internt. Håkan Pettersson, som fungerat som produktionschef och ställföreträdande räddningschef, innehar den befattningen från och med idag, 1 mars.

Här har personalen fört fram andra namn. Som framkom i en artikel i förra veckan har personalen inget emot Pettersson som person. Men man anser att han har del i ansvaret för att det ser ut som det gör idag, då han suttit i ledningsgruppen i flera år. Det finns ett missnöje bland personalen med nuvarande situation.

Båda chefsjobben handlar om förordnanden på viss tid. 13 månader. Anledningen är att man under det närmaste året ska se över hur den framtida organisationen ska se ut.

– Det vet vi inte idag. Ska den se ut som nu får de förlängt, säger Nils Persson, vice ordförande i förbundsdirektionen.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons