Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ägare till Coop Forum-fastigheten i Borlänge – byggs om till handelshus

En ny ägare är klar. Coop Forum-fastigheten i Borlänge byggs om till ett handelshus. – Jag tror inte det blir något problem att fylla huset, säger den nye ägaren som även funderar på att bygga nytt i området.

Annons

Den tidigare stormarknaden Coop Forum har stått tom sedan i våras.

Nu är det klart att KF Fastigheter säljer byggnaden och markområdet till Mellansvenska Tecnolift AB, ägt av Peter Hallblom.

Hallblom är stor fastighetsägare på Södra Backa i Borlänge.

Han äger bland annat fastigheten där Dollarstore ligger och fastigheten där Erikshjälpen inom kort öppnar butik. Sammanlagt 30 000 kvadratmeter hyrs ut.

Nu planerar han att omvandla tidigare Coop Forum till ett handelshus, med flera hyresgäster.

– Jag har lite olika trådar ute. Det känns inte som det blir något problem att fylla huset. Det löser vi nog, säger Peter Hallblom.

– Vi får snygga till och göra i ordning vart efter vi hyr ut. Det blir riktigt bra när det är färdigt.

Tidigare Coop Forum i Borlänge. KF Fastigheter har nu med hjälp av Olle Andersson, Mäklarhuset, hittat en köpare.

Mellansvenska Tecnolift tar över ägandet den 7 november. Klart är att Byggmax, som idag är enda företag i området, förlänger hyresavtalet i fem år och stannar kvar.

– Vi har tittat på olika alternativ, men vi blir kvar här, säger Stefan Moseby, regionchef vid Byggmax.

Omsättningen i den egna verksamheten har inte påverkats märkbart av Coop Forums stängning, men han välkomnar nya aktörer i området.

– Kunder drar kunder. Det har varit lite ödsligt i området, men var har hållit omsättningen uppe, säger Stefan Moseby.

Stefan Moseby, regionchef vid Byggmax, välkomnar nya aktörer i området.

En bättre trafiklösning är också på gång. Nuvarande korsning med trafikljus, Korsgårdsvägen/väg 70, ska ersättas med en rondell. Riksvägen blir också fyrfilig från Rommeholen till Gyllehemsvägen.

Trafikverket har länge planerat att förbättra trafiksäkerhet och framkomlighet. Byggstarten planeras till 2017, allt ska vara klart 2019.

Den nye fastighetsägaren välkomnar den kommande trafiklösningen.

– Det blir mycket bättre än nu, med en infart rakt in på området. Det blir mycket enklare att ta sig in hit, säger Peter Hallblom.

Förutom att han räknar med att fylla hela den tidigare Coop Forum-fastigheten med verksamhet, så finns fler möjligheter.

– Det finns en byggrätt på gamla Vägverkstomten på 13 000 kvadratmeter som är planerad och klar. Det kanske inte blir att vi gör något under år ett, men år två, säger Peter Hallblom.

Mer läsning