Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysig höstsalong hos Borlänge konststudiegrupp

Akvarell, olja och akryl.
Det fanns något för alla när Borlänge konststudiegrupp i helgen bjöd in till höstsalong.

Annons

Det har målats, skulpterats och tecknats i Borlänge konststudiegrupp sedan 1943. Det är en ideell förening för konstintresserade. Gruppen, som i dag har omkring 30 personer aktiva, har en egen övningsateljé på Gylletäppan i Borlänge som de träffas i under veckorna. Där hålls egna studiecirklar för gruppens medlemmar. En av årets höjdpunkter är höstsalongen där medlemmarna ställer ut alster som skapats över tid, både gammalt och nytt. Allt som visas upp är till salu.

– Den här gången så är det utställning för alla medlemmar. Alla som vill vara med har fått ta med två tavlor. Salongen är ett sätt att visa upp det vi har gjort och att få folk hit och få fler intresserade av vår verksamhet, säger Barbro Östensson.

Inga-Lisa Spåls har varit med i många år i föreningen och var en av dem som fanns på plats i ateljén under söndagen.

– Vi har väldigt roligt tillsammans. Vi trivs och har det jättemysigt. Det är fantastiskt att få hålla på med en sån här aktivitet och få umgås och prata. Vi målar i akvarell, olja och akryl, säger Inga-Lisa Spåls.

Utöver att gänget har det trevligt tillsammans, har de också utbyte av varandra.

– Vi lär av varandra. Det är mycket roligare att sitta här och måla än att göra det ensam någonstans, säger Barbro Östensson.

Delar av Borlänge konststudiegrupp från vänster: Gunilla Lindgren, Margareta Snell, Inger Christiansen, Inga-Lisa Spåls, Ewa Hed och Barbro Östensson

Mer läsning

Annons