Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikteatern tar sikte på Elvis

/
  • Producenten Vivianne Karlsson och regissören Lena Killander i överläggningar under måndagens audition.
  • 17-årige Gustaf Nilsson från Borlänge plinkar avslappnat på gitarren inför sitt auditionframträdande.
  • Mimmin Frykberg och Anders Löfgren i ett replikskifte inför

Annons

Det är Elvis Presley-baserade musikalen ´"All shook up" som den här gången fallit Borlänge Musikteater på läppen. Den hade världspremiär på Broadway så sent som 2005 och när Maximteaterns ridå går upp för musikteaterns föreställning den 9 september nästa år så är detta första gånge stycket uppförs i Sverige.

"All shook up" har sin grund i alla de klassiska låtar Elvis spelat in och därtill finns en handling där kärleken är det centrala temat. Ett tema som för övrigt lånat många ingredienser från Shakespeares "Trettondagsafton".

- Det är en kärlekskomedi och tanken är att publiken ska lämna föreställningen med ett stort leende på läpparna. För att ge föreställningen extra känsla kommer vi också att ha ett liveband på scenen. Elvis musik är ju helt fantastisk och dessutom musik man blir riktig glad av, menar producenten Vivianne Karlsson och koreografen Cattis Persson.

Regissör är Lena Killander och de senaste dagarna har hon ägnat åt att spana in länets teatertalanger i auditions inför rolluttagningarna. På söndagen hade man dansaudition och på måndagen fokuserade man på sången.

- Vi har både äldre och yngre från hela länet som söker till rollerna. Totalt handlar det om ett tiotal större roller samt ett antal dansare och sångare som även de kan ha lite repliker. Vi har också rätt höga krav och söker efter såväl scenvana som sång- och dansvana, förklarar Lena Killander som menar att det ligger i tiden med denna typ av musikaler.

- Nu görs det musikaler om Abba och andra stora artister och det känns lite som tidens melodi. Ibland kan resultatet bli lite spretigt, men i "All shook up" har manusförfattaren verkligen lyckats, tillägger hon.

Ett drygt 20-tal rollaspiranter fanns vid måndagens audition och två av dessa var Anders Löfgren och Mimmi Frykberg, bägge från Borlänge. För deras del var det självklart att söka.

- Elvis musik är ju helt fantastisk och det här känns verkligen lockande. Det är en briljant idé att sätta upp föreställningen i Borlänge, säger Anders och Mimmi nickar instämmande.

- Här vill man ju verkligen vara med. Som förberedelse har vi lyssnat en hel del på gamla Elvis-låtar, säger hon.

Något klart besked om vilka som skam ingå i ensemblen fick dock auditiondeltagarna inte direkt. Det får de vänta ytterligare en dryg månad på.

- Nu ska vi grunna och fundera över vad vi sett och hört och sedan tas ensemblen ut i januari. Först då börjar allvaret med repetitioner inför höstens premiär, avslutar producenten Vivianne Karlsson.

Mer läsning

Annons