Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt strumptjuv ska ha haft specialpreparerad kasse med sig på Kupolen

En man har åtalats misstänkt för ringa stöld och förberedelse till stöld på Kupolen i Borlänge.
Han ska ha stulit strumpor och även haft en specialpreparerad kasse med sig, som skulle undvika att larmen på varorna utlöstes. Mannen erkänner den ringa stölden men förnekar det andra brottet.

Annons
En åtalad man ska ha haft en specialpreparerad kasse med sig på Kupolen. Åklagaren anser att mannen, genom att lägga varor i kassen, skulle undvika att larmen på varorna utlästes då butikernas larmbågar passerades. OBS: Bilden föreställer några andra larmbågar.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för ringa stöld samt förberedelse till stöld. Enligt åtalet ska mannen ha befunnit sig på Kupolen i Borlänge den 8 februari i år och då stulit strumpor från en butik. Strumporna ska ha varit värda 99 kronor.

Han ska även ha haft en specialpreparerad kasse samt en avbitartång på sig när han vistades på Kupolen. Åklagaren anser att mannen därmed förberedde minst en annan stöld, eftersom kassen i fråga var preparerad så att den förhindrade att larmen, som många varor är försedda med, inte skulle utlösas om varorna låg i kassen när den passerade genom larmbågarna till butiken i fråga.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen och ett vittne som observerade mannen på Kupolen, fotografier av kassen och avbitartången samt ett avrapporterings-PM som ska bevisa den preparerade kassens funktion, alltså att förhindra att larmen utlöses.

Den åtalade mannen erkänner den ringa stölden av strumporna men förnekar brott när det gäller misstankarna om förberedelse till stöld.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons