Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt grovt vapenbrott – man ska ha haft skarpladdad pistol

Annons

En Borlängebo åtalas för grovt vapenbrott och en rad andra brott.

Mannen ska ha haft en skarpladdad pistol, patroner, narkotika, elchocksvapen, tårgasanordningar och en yxa.

En Borlängebo i 25-årsåldern åtalas vid Falu tingsrätt misstänkt för en rad olika brott som alla ska ha begåtts på en adress i Borlänge i början av februari i år.

Det handlar dels om grovt vapenbrott. Mannen ska nämligen, enligt åklagaren, ha haft en skarpladdad pistol i kaliber 7,65 mm av märket Walther.

Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt eftersom mannen ska ha haft pistolen i ett fordon på allmän plats samt eftersom "pistolen innehafts i en kriminell miljö där den kan befaras komma till brottslig användning".

Vid samma tillfälle ska mannen även ha innehaft narkotika, elchocksvapen, tårgasanordningar, patroner och en yxa.

Det gör att han även åtalas för vapenbrott, brott mot vapenlagen, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt narkotikabrott.

Som bevis lägger åklagaren bland annat fram beslagsprotokoll, protokoll över vapenundersökning, fotografier, analysbesked samt vittnesuppgifter.

Den åtalade vidgår innehav av pistolen men förnekar brott. Mannen erkänner innehav av narkotika men inte i överlåtelsesyfte, samt erkänner vapenbrott och brott mot vapenlagen.

Mer läsning

Annons