Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midnattstravet ingen publikfest

/
  • Ponny-SM. Marcus Melander och Lufsen II värmde upp innan de skulle ut på banan.  Foto: Jan Dalevall
  • Shake spelade. Intresset för att ta en svängom på dansbanan var svalt.  Foto: Jan Dalevall
  • Läskigt. Malin Svensson och Angelica Bernström tog sig en åktur innan de gick vidare mot travbanan.  Foto: Jan Dalevall
  • Kisade mot travbanan. Frida och Emma Dehlbom, Anton Warén och Marika Ploman tittade hellre på hästar än på Martin Stenmarck och Andreas Johnson.  Foto: Jan Dalevall
  • Resultat på göteborgska. Konferencier för kvällen var Leif
  • Kollar programmet. Björn Sidén från Borlänge tittar efter vilken häst han har satsat på i kommande lopp. - Det är roligt att se hästarna springa och kul att spela ibland... när det går bra, sa han.  Foto: Jan Dalevall
  • Garn i håret. Matilda Wetterberg och Elin Lindström passade på att göra sig fina i håret.  Foto: Jan Dalevall
  • Mysigt på campingen. Elisabeth Arnqvist, Inger Johansson och Ingvar Johansson från Fagersta passade på att campa utanför Rommes entréområde. Elisabeth Arnqvist berättade att hon brukar följa med sin syster och svåger i husvagnen, senast var på midsommaraftonen i Rättvik.  Foto: Jan Dalevall
  • Inget publikrekord. Kanske var det vädret som

Annons

Lukten av grillat låg som ett tunt täcke över området. De mörka molnen hade skingrat sig lagom till kvällen och solen bländade åskådarna där de stod och blickade ut över travbanan. Den välbekanta mjuka rösten med göteborgsdialekt sökte sig från högtalarna och ut över området tillsammans med de svala vindarna. Bakom mikrofonen iklädd svart keps, röd skjorta, gul jacka och beige byxor stod kvällens konferencier Leif "Loket" Olsson.

Arrangörerna hoppades att årets upplaga av MidnattsTravet skulle resultera i publikrekord, med uppåt 10 000 besökare, men trots att klockan passerat halv tio var det inte alltför trångt på Rommetravet.

- Jag skulle uppskatta att det är cirka 4228 personer här ungefär, sa vd:n Christer Sjölund några minuter innan Martin Stenmarck skulle upp på scenen.

- Det är lite för klent kan vi tycka, men besökarna kommer nog nu. Det kommer nog en 1000 till innan kvällen är slut tror jag.

Nej, något publikrekord verkade det inte som om det blev den här kvällen, men arrangörerna var nöjda ändå.

- Publikrekord tror jag nog blir svårt, vädret skrämmer bort folk, menade Christer Sjölund och förklarade att många nog valde att hålla sig inne efter att meteorologer gått ut och varnat för oväder.

Men för de som var där fanns en härlig nöjesmix av tivoli, marknad och travsport med V65 och Dagens Dubbel. Rejäla vinstsummor stod på spel och här och var stod folk och tittade ner i programmet, antecknade och kikade mot de travande hästarna.

Med jämna mellanrum under kvällen uppträdde även det nya svenska dansbandet Shake på dansbanan, men intresset för att ta sig en svängom var svalt. Kvällens sista lopp startade strax innan midnatt och därefter var det dags för Andreas Johnson att ta plats på scenen.

30:e upplagan av MidnattsTravet är avklarad. Och trots att det inte kom över 10 000 besökare verkade de som var där ha skoj, fastän inte vädret var tipptopp hela kvällen.

Mer läsning

Annons