Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matcharena på Sportfältet?

Annons

Kommunen ser nu på möjligheten att ge snabbt växande Dalkurd FF en egen hemmaarena, i närheten av Nygårdsskolan.

Om Dalkurd får en egen hemvist kommer Sportfältet att användas ännu mindre än idag. Det menar Bruno Blomquist, folkpartistisk ledamot i fritidsnämnden. Han befarar att Sportfältet utarmas allt mer, och vill istället se på möjligheten att skapa en matcharena där.

En inhägnad plan, och läktare, där det är möjligt att ta ut en entréavgift.

- Tidigare höll många klubbar till på Sportfältet. Dalkurd, Forssa och Brage är de som i princip är kvar, säger Bruno Blomquist.

- Bullermyren har fått en egen hemvist. Forssa har Maservallen, där det planeras träningsplaner. Om även Dalkurd försvinner blir det mycket tomytor och vi får lägre intäkter.

Dessutom ökar, enligt Blomquist, kostnaderna med anläggningsbidrag till varje hemvist. Blomquist betonar att han inte har något mot att Dalkurd FF får en egen arena. Han är glad att klubben engagerar allt fler. Men han vill att alternativet Sportfältet utreds.

- Jag vill få en diskussion om detta. Det är suveränt med alla planer på Sportfältet. Det är synd om de inte används lika frekvent som förut.

Detta alternativ är dock problematiskt, enligt det gemensamma beställarkansliet. Enligt gällande detaljplan är det inte tillåtet med nya byggnader i området.

Mer läsning

Annons