Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen ska ha haft dopningsmedel och kanyler i sin bostad – åtalas för dopningsbrott

Vid en husrannsakan i mannens bostad, i Borlänge kommun, ska polisen ha hittat dopningsmedel, kanyler och sprutor. Mannen ska även ha haft ett knogjärn i sin bil.
Nu åtalas mannen misstänkt för dopningsbrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Annons

En man från Borlänge kommun har åtalats misstänkt för dopningsmedel och för att ha haft ett knogjärn i sin bil. Vid en husrannsakan i mannens bostad ska polisen ha hittat dopningsmedel, kanyler och sprutor. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Polisen: "Mobilen är ett brottsverktyg som borde förbjudas i skolorna"

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Från pokémon till knivar – här är samlarprylarna som är mer värdefulla än du tror

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 30-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för dopningsbrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Enligt åtalet ska mannen, den 27 oktober i fjol, ha haft dopningsmedel i sin bostad i Borlänge kommun. Det ska ha handlat om totalt 25 ampuller med olika mängder dopningsklassade medel, bland annat trenbolonenantat och testosteronenantat.

I bostaden ska det även ha hittats sprutor och kanyler, som åklagaren anser hör ihop med dopningsmedlen. Preparaten, sprutorna och kanylerna ska ha hittats i samband med en husrannsakan i mannens bostad.

Samma datum ska mannen även ha haft ett knogjärn i en bil på allmän plats, på Skinnargatan i Borlänge. Åklagaren anser att knogjärnet var ägnat att användas som vapen.

Den åtalade mannen förnekar båda brotten som han misstänks för.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons