Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många konstverk - men få konstnärer

/
  • Shoppingväskor. Kupolen och shopping var ett kärt ämne på vårsalongen. Här en samling unika shoppingbags som eleverna skapat.
  • Utebad. En utebad har det talats länge om i Borlänge. Detta förslag från vårsalongen kanske kan väcka politikernas intresse.
  • Ställer ut. Tove Hedlund invid sitt bidrag till årets vårsalong på Kulturcentrum Asken.
  • Borlänge i kartong. I en kartong från en klädaffär hade några elever byggt upp en miniatyrkopia av Borlänge.

Annons

För femte året i rad arrangerar Borlänges högstadieskolor och Kulturcentrum Asken vårsalong. En utställning där eleverna får visa prov sina färdigheter i ämnet bild och som i år hade temat "Borlänge - vår stad" och som invigdes av kommunalrådet barn- och skolnämndens ordförande Mariann Nordlöf, s.

- Det är otroligt imponerande att se vad dessa barn och ungdomar har åstadkommit. De visar prov på ett nytänkande och ett annat sätt att se på vår stad, menade hon.

Med såväl teckningar som modeller gjorda av olika material gav dessa ungdomar många förslag om hur vår stad skulle kunna se ut. Maserhallens betongbågar kunde vara vattenrutschkanor, rondeller blev nöjesfält och Kupolen hade till och med blivit ett skyddsrum i ett något dystert framtidsscenario.

- Men utställningen visar ändå att våra ungdomar har många goda och positiva tankar inom sig. Mycket av det som visas här är spännande och bra förslag som till och med våra politiker borde ta sig en titt på, ansåg Margareta Gåfvels, samordnare vid Kulturcentrum Asken.

Exakt vad konstnärerna själva ansåg var svårare att få reda på. Endast en av Borlänges totalt 1500 högstadieelever fanns på plats vid vernissagen. Det var Tove Hedlund som gjort en tankeväckande teckning om livet i form av en marionettdocka.

- Det handlar om att det många gånger är svårt att veta vad man egentligen står, förklarade Tove som deltog i vårsalongen för första gången.

Men antagligen inte den sista.

Mer läsning

Annons