Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man tog annans sittplats på Ikea – fick hett kaffe slängt i ansiktet

När en annan man tog Borlängebons plats på Ikea ilsknade han till. Det hela slutade med att han kastade sin kopp kaffe i ansiktet på honom. Nu har mannen dömts för misshandel – samt för en mordbrand.

Annons
En Borlängebo döms för misshandel samt mordbrand.Foto: Christine Olsson/Läsarbild

Det var i slutet av juli 2015 som Borlängebon, som är i 20-årsåldern, befann sig på Ikea på Norra Backa.

Efter att ha hämtat kaffe upptäckte han att en annan man satt sig på den plats där han tidigare suttit, något som gjorde honom arg varpå han stegade fram och kastade kaffet i ansiktet på mannen – som fick tas om hand av personalen.

Efter händelsen kom mannen att åtalas vid Falu tingsrätt misstänkt för misshandel. Under förhören sa han bland annat att han inte tänkte "ett piss på" om mannen hade bränt sig samt att han inte förstått att denne skulle få skador av kaffet.

Nu har tingsrätten valt att döma mannen för brottet – bland annat på grund av den första kommentaren då de anser att han varit likgiltig för om mannen skadade sig.

Mannen åtalades i samma veva även för mordbrand efter en brand i ett lägenhetshus i Borlänge i augusti 2015. Han misstänktes nämligen ha anlagt branden genom att tända eld på en filt/täcke.

Mannen själv nekade i rätten, detta trots att han tidigare erkänt i polisförhör. Detta i kombination med att brandkåren tidigare fått rycka ut efter att mannen anlagd bränder samt den omständighet att branden startade i rummet där han befann sig gör att tingsrätten anser att det är fastställt att det var han som låg bakom den.

Påföljden blir skyddstillsyn. Mannen ska även betala 7 500 kronor i skadestånd till mannen som han hällde kaffet på samt 800 kronor till brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons