Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man sparkade ordningsvakt mellan benen – döms till fängelse

Borlängebon hamnade i dispyt med en ordningsvakt. Det hela slutade med att han sparkade denne mellan benen. Nu har han dömts till fängelse.

Annons

Det var i mitten av maj förra året som Borlängebon, som är i 25-årsåldern, var på väg in på en nattklubb i Stockholm.

För att få komma in på klubben krävdes att man hade ett för syftet särskilt guldarmband – något som Borlängebon hade. En person som han hade med sig saknade dock detta, och nekades därför inträde.

En Borlängebo har dömts till fängelse efter att ha sparkat en ordningsvakt mellan benen. Janerik Henriksson / TT

Borlängebon och hans vän försvann en stund och när de sedan kom tillbaka hade även hans bekant ett armband.

Ordningsvakten kunde dock, med hänsyn till omständigheterna, inte godta detta och bestämde sig för att ta hand om både det nya armbandet samt Borlängebons armband.

Situationen urartade snabbt och två poliser fick ansluta och hålla i vardera arm på Borlängebon medan ordningsvakten höll ner honom genom ett grepp om hans nacke. Det hela slutade med att Borlängebon sparkade ordningsvakten mellan benen.

Han försökte sedan även slita sig loss från polisernas grepp när de skulle omhänderta honom och fick till slut beläggas med både hand- och fotfängsel.

Mannen kom efter händelsen att åtalas vid Stockholms tingsrätt misstänkt för våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Mannen själv erkände våldsamt motstånd men förnekade våld mot tjänsteman.

Nu har tingsrätten dock valt att döma honom för båda brotten – detta baserat på vittnesuppgifter som de finner trovärdiga.

Mannen förekommet sedan tidigare i belastningsregister och dömdes senast i augusti 2015 för olaga hot. På grund av risken för återfall i brottslighet samt brottets art har tingsrätten beslutat att påföljden blir en månads fängelse.

Borlängebon ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till ordningsvakten samt 800 kronor till brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons